Tan a prop que t’hi transporta

Occitània és una nació sense estat al terç sud de l’Estat francès, 12 valls dels Alps d’Itàlia, Mònaco i la Vall d’Aran. L’occità és llengua oficial a Catalunya, en la seva variant aranesa. Potser heu estat al país i no l’heu vist. Escoltem-lo!

Episodis

Vídeo
Audio

Episodi 1: Vielha i la Querimònia

Els nostres exploradors de capçalera travessen les portes d’Occitània. Descobreixen la resistència de la llengua occitana i quin és el secret de l’autogovern de la Val d’Aran.

Entrevistem Carles Belda sobre el projecte musical d’O.C. Brigada Internacional.

Als anys 60, el cantautor Claudi Martí es preguntava “per què no m’han dit a l’escola el nom del meu país?”. D’aquí ve la sintonia del podcast, en la versió que en fa la banda occitano-catalana O.C. Brigada Internacional, que també tanca cada programa amb una versió de la música mítica dels germans occitans, aquest cop és “L’immortèla” de Nadau.

País Invisibe és un podcast que, en 18 episodis, recorre cada setmana una contrada d’Occitània revelant-ne secrets molt ben guardats. En Zep Armentano, acompanyat d'en David Valls i d’en Ferriol Macip s’endinsa en una terra mítica, el país d’una llengua que no voll callar i d’uns costums que inevitablement recorden els nostres.

Amunt!