Tan a prop que t’hi transporta

Occitània és una nació sense estat al terç sud de l’Estat francès, 12 valls dels Alps d’Itàlia, Mònaco i la Vall d’Aran. L’occità és llengua oficial a Catalunya, en la seva variant aranesa. Potser heu estat al país i no l’heu vist. Escoltem-lo!

Episodis

Vídeo
Audio

Episodi 2: Rodés, Joan Petit i Joan Bodon

“País Invisible” arriba al massís central i als seus altiplans impressionants, anomenats “causses”. A Rodés, capital del Roergue descobrim que la llengua i la cultura occitanes hi són ben vives i una mostra n’és l’Estivada, el festival que concentra l’occitanitat durant una setmaneta de juliol.

I mentre en Zaku fa immersió a les xarxes socials del país invisible, els nostres exploradors fan uns 60 quilòmetres a l’oest per descobrir, a Vilafranca de Roergue, la crònica de la mort de Joan Petit que la memòria històrica ens ha servit a forma de cançó infantil.

En terres de Roergue, no podem deixar de visitar Crespinh i la casa natal de Joan Bodon, l’escriptor més important de les lletres occitanes del segle XX, autor d'"El Llibre dels Finals", o "Catòia, l'enfarinat". En parlem amb en Jaume Figueras, un dels més grans experts en literatura occitana que ens convida a llegir-lo.

ÒC Brigada Internacional arrebata l’emissió amb la seva versió més fresca i sound system de la cançó de Joan Petit.

País Invisible és un podcast que, en 18 episodis, recorre cada setmana una contrada d’Occitània revelant-ne secrets molt ben guardats. En Zep Armentano, acompanyat d'en David Valls i d’en Ferriol Macip s’endinsa en una terra mítica, el país d’una llengua que no voll callar i d’uns costums que inevitablement recorden els nostres.

Amb el suport del Departament de Cultura i Los Amics de Jornalet.

Amunt!