Tan a prop que t’hi transporta

Occitània és una nació sense estat al terç sud de l’Estat francès, 12 valls dels Alps d’Itàlia, Mònaco i la Vall d’Aran. L’occità és llengua oficial a Catalunya, en la seva variant aranesa. Potser heu estat al país i no l’heu vist. Escoltem-lo!

Episodis

Vídeo
Audio

Episodi 6: Les, pastoralas e Corbilhuèrs (amb Joanet Carabias i Manuela Ané)

Aquesta setmana visitem Les, al Baix Aran per conèixer les tradicions nadalenques del Pirineu gascó. I és que hem sabut que a la Pastorala Comengesa composada per Miquèu Maffrand, àlies Joan de Nadau, hi van participar Es Corbilhuèrs de Les.

Qui són i què fan Es Corbilhuèrs? Com han recuperat les tradicions ancestrals d’Aran?

Per saber-ho tenim a l’estudi en Joanet Carabias, un jove corbilhuèr i activista de la llengua i la cultura d’Aran, i al telèfon Manuela Ané, escriptora, dramaturga, activista de la llengua i la cultura i una de les pioneres d’Es Corbilhuèrs.

En Zaku, a part de comentar què es cou per les xarxes socials, ens explica algunes tradicions occitanes d’aquestes festes, com ara la Soca de Nadau, origen del nostre tió, i ens parla de la tradició dels 13 postres a més de portar-nos una sorpresa per aquestes festes‼️

A més a més, estrenem la versió inèdita de “Es caulets” interpretada pels OC Brigada Internacional (Gigi de Nissa, Alidé Sans, i més) i descobrim com eren les corrandes improvisades d’aquesta part d’Occitània.

Amunt!