Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 1

Rodés, Joan Petit i Joan Bodon

Pòdcast
1 any
1
0

Al Roergue descobrim Rodés, Vilafranca i Crespinh. Coneixem la veritable història de Joan Petit i l’escriptor Joan Bodon, considerat un dels millors del segle XX.

0:00 0:00

Descripció

“País Invisible” arriba al massís central i als seus altiplans impressionants, anomenats “causses”. A Rodés, capital del Roergue descobrim que la llengua i la cultura occitanes hi són ben vives i una mostra n’és l’Estivada, el festival que concentra l’occitanitat durant una setmaneta de juliol.

I mentre en Zaku fa immersió a les xarxes socials del país invisible, els nostres exploradors fan uns 60 quilòmetres a l’oest per descobrir, a Vilafranca de Roergue, la crònica de la mort de Joan Petit que la memòria històrica ens ha servit a forma de cançó infantil.

En terres de Roergue, no podem deixar de visitar Crespinh i la casa natal de Joan Bodon, l’escriptor més important de les lletres occitanes del segle XX, autor d'"El Llibre dels Finals", o "Catòia, l'enfarinat". En parlem amb en Jaume Figueras, un dels més grans experts en literatura occitana que ens convida a llegir-lo.

ÒC Brigada Internacional arrebata l’emissió amb la seva versió més fresca i sound system de la cançó de Joan Petit.

País Invisible és un podcast que, en 18 episodis, recorre cada setmana una contrada d’Occitània revelant-ne secrets molt ben guardats. En Zep Armentano, acompanyat d'en David Valls i d’en Ferriol Macip s’endinsa en una terra mítica, el país d’una llengua que no voll callar i d’uns costums que inevitablement recorden els nostres.

Amb el suport del Departament de Cultura i Los Amics de Jornalet.

Línia de temps

Crèdits

Contingut relacionat

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!