Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 2

Vilamòs: Eth Castèth Arrevirat

Pòdcast
7 mesos
1
0

Sobre les Traduccions. En memòria de Tònho Castet i el llegat associatiu dels Paums a Vilamòs i l’Aran sencer.

0:00 0:00

Descripció

10 Km. de revolts l’aïllen del món. Aquest poble que ens promet les seves 7 Meravelles. La sisena, no massa coneguda, ens durà “la millor vista de la Vall d’Aran”. Totes aquestes meravelles les conserva l’ajuntament del s.III al s.XVII.

El juny de 2023 ens va deixar Tònho Castet, el traductor al darrere del Tintín aranés, un activista de l’occità i president dels Paums de Vilamòs. El nom Castet sona arreu, i família i amics, a través dels Paums, han activat el temps lliure de tants veïns aranesos.

Jaume Massana Castet arranja les músiques de la poesia contemporània aranesa. Per a les veus femenines, l’associació han creat la coral de Les Paoeses. Els seus projectes els porten a Canejan i a Banhères de Luishon en recerca de fonts històriques pel projecte de carnaval de “barbacans” en el qual la investigació de Jèp de Montoya ha permès recuperar nous elements a la tradició de la dansa de l’ós.

L’occitanisme viu gràcies a la seva comunitat i d’esforç. Avui farem una clucada d’ullet als pirates i malifets que dediquen el seu temps a treure la cultura de l’oblit, amb la millor esperança de fer diversa la cultura de masses.

Línia de temps

  • 00:03:55 On Som?
  • 00:06:27 Com parlen?
  • 00:11:38 Tònho Castet
  • 00:29:32 Es Paums
  • 00:46:49 La sèrie d'en Parpalhon Blau
  • 00:53:27 Música

Crèdits

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!