Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 1

Bossòst: dolça Candelera

Pòdcast
1 any
0
0

Per la Candelera aprenem a fer creps coneixem les tradicions a l’entorn d’aquesta festa. Repassem xarxes, obrim l’Aixeta i ClapClap i coneixem una processó única de Setmana Santa a l’Aran.

0:00 0:00

Descripció

Per Candelera arreu d’Occitània es fan creps i a Bossòst, evidentment, també. Aquesta setmana ens acompanya l’andita (bossostenca) Elisa Salomon que ens ensenyarà a cuinar-ne i ens n’explicarà tota la cultura popular al voltant d’aquesta llepolia.

Sabeu que el primer crep que es fa per Candelera s’ha de guardar a l’armari? En Zaku, avui surt de l’armari per parlar-nos de supersticions, tradicions tot fent el comentari de les xarxes socials. I també ens recorda el Dia de la Marmota, que a l’Aran és més aviat el dia de l’ós. Ens explica com ens va amb l’Aixeta, ens anima a fer-nos mecenes de País Invisible i ens fa saber que ja som a ClapClap.

I ens endinsem a Bossòst tot parlant de la Candelera i d’altres celebracions d’aquestes dates, parlem de les relacions d’Aran amb Comenge, on no només s’hi compren les palles de fer creps sinó que és amb la lliga d’aquesta contrada que juga l’equip de futbol de Bossòst. I ens en anem de processó, perquè per Divendres Sant tot Bossòst es mobilitza.

I entre creps, armats i candeles acabem l’episodi d’avui de la manera més patriòtica possible amb l’himne occità. OC Brigada Internacional ens en proposa una versió sense lletra a ritme mig de rumba mig d’ska. La lletra ja la posem nosaltres.

Línia de temps

Crèdits

Contingut relacionat

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!