Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 2

Nimes: Els Correus Compromesos d'en Lafont

Pòdcast
10 mesos
3
1

Sabies que en Robèrt Lafont va néixer fa cent anys a Nimes? En aquest episodi proposem una immersió en la reivindicació occitanista, destil·lant l'essència de Nimes i celebrant la vida i llegat de Robèrt Lafont a través de la paraula.

0:00 0:00

Descripció

Sabies que en Robèrt Lafont va néixer fa cent anys a Nimes? En aquest episodi proposem una immersió en la reivindicació occitanista.

A través d'una munió de cartes recollides pel Mediterrani, l'expert recercador Jaume Figueras, ha desgranat i reconstruït una vida de corredisses, la de l'occitanista baixet i revolucionari més important del segle XX. Robèrt Lafont ha donat nom a un guardó de la Generalitat de Catalunya: el seu impacte polític a ambdues bandes de la frontera, la seva qualitat literària i la seva influència van transcendir i va portar a tota la llengua occitana les normes ortogràfiques d'Alibèrt.

Si bé Lafont resol salomònicament els conflictes de grafia, els occitans encara recorden amb nostàlgia aquelles enceses discussions bizantines sobre si s’ha d’escriure “vergonhós” o “bergougnoux”; ens ho detalla amb el seu estil mordaç en Manèl Zabala a la secció “Occitània explicada a Veu en Off”.

D'altra banda en Zaku visita la Setmana del Llibre en Català i la parada del CAOC, fa crònica (de) la Diada de Catalunya i socialitza a les xarxes socials.

L’episodi conclou amb la música de De la Crau, un projecte musical que incorpora elements provençals i busca connectar amb la natura enfront de la industrialització.

Línia de temps

  • 00:03:49 On Som?
  • 00:06:14 Com és una "Feria"?
  • 00:10:20 Occitània Explicada a Veu en Off
  • 00:26:43 Setmana del Llibre en Occità
  • 00:27:42 El moment CAOC
  • 00:33:20 Sobre Robèrt Lafont
  • 00:45:40 L'estètica de la Revolució
  • 00:58:13 Música

Crèdits

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!