Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 1

Tolosa, vila rosa i gai saber

Pòdcast
1 any
0
0

Fem una birra universitària a la vila rosa, tot discutint en sobregaia companyia les dues llengües bessones: occità i català.

0:00 0:00

Descripció

És la tercera ciutat d’Occitània però en té els aires de capital! L’epicentre de la indústria aeroespacial europea és una vila de color rosa pel seu maó, Tolosa, també dita “la ciutat dels Ramons”.

Com parlen/com parlem? Dos nens tolosencs reaccionen al català i aprenem falsos amics (paraules que confonen).

D’ON VE LA SIMILITUD ENTRE OCCITÀ I CATALÀ?
Català, Valencià, Occità, Llemosí i Provençal van tenir-se per la mateixa llengua en el passat s. XIX. Escolteu la paraula de Zaku.

Una de les darreres ciutats amb Càtars a caure sota la creuada. Encara després de l’annexió a França, s’hi crearien els Jocs Florals en provençal, el 1323.

Què passa al bar de l’Universitat? Per conèixer la vida Universitària de Tolosa i la seva comunitat contactem amb l’il·lustre Rafèu Sichel, Doctor en lingüística occitana qui estudia l’empremta de l’Occità en el Francés contemporani.

Per tancar enfrontem un leviatà electrònic: la reversió de “Cavaller”, cançó poema d’Eric Fraj de la Nova Cançó qui prenia encara el poema de Robert Martí sobre la força de la gent contra el sistema colonitzador.

Línia de temps

Crèdits

Contingut relacionat

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!