Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 2

Montgarri: més enllà de Vaquèira

Pòdcast
8 mesos
2
1

Sabíes que hi ha un poble fantasma més enllà de les pistes de Vaquèira? La darrera persona nascuda a Montgarri ens obre la porta al passat.

0:00 0:00

Descripció

Remuntant la Marimanha direcció Vaquèira, fem un passeig pel poble abandonat deth Dossau, entre muntanyes “de Bandolers” que ens duu fins al naixement de la Noguera Pallaresa. El descobriment de les ruïnes del “despoblat” misteriós genera tot de preguntes.

Per això hem contactat un testimoni, la darrera persona nascuda a Montgarri, que ens ompli els buits de la memòria de primera mà. Ella és la Bibiana Gonzàlez. Ella van nèixer al espitau de Montgarri, al camí entre Beret i Alós d’Isil i va viure la seva infantesa a Montgarri.

Si en l’ull d’un torb gelat us trobéssiu perduts a la muntanya, el refugi de Montgarri hagués brillat com un oasi a la tempesta. Al pla de Beret, on la gaiata de les pedres parteix les aigües, s’hi trobà la verge de Montgarri, ara desada al santuari. Aquí s’encomanen els corredors de La Corsa d’Aran per Sa Lenga, els saludem i baixem fins a la capital on s’ha muntat un sarau per l’ús social de la llengua aranesa. En Zaku us explica com va anar, tant el directe com l’estiu i us ensenya la versió extesa del reportatge que vam fer aquell dia per la nostra emissió.

Iniciem un nou suplement al País Invisible: la secció titulada Occitània explicada a Veu en Off, que comença amb “als primers paràgrafs”.

Aneu passant, viatgers, i el darrer en marxar, que tanqui la porta.

Línia de temps

  • 00:02:59 Manèl Zabala és el nou col·laborador del País Invisible.
  • 00:03:44 On som?
  • 00:08:05 Història de Montgarri
  • 00:24:42 Retrospectiva de l’estiu a País Invisible
  • 00:28:24 Reportatge Montgarri
  • 00:35:32 Tornem a plató
  • 00:50:00 Música

Crèdits

Contingut relacionat

Aplec de Montgarri
Salau

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!